|
Een minder goede foto, maar daarom niet minder lekker! |
- 2 pompoenen (van ieder ongeveer een kilo)
- 2 flinke aardappelen
- 5 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook
- 200 gr paddenstoelen melange (of kastanjechampignons)
- 2 kalkoenfilets
- 200 gr mais
- 175 gr gemalen oude kaas
- 125 ml crème fraîche
- 1 groentebouillontablet, verkruimeld
- Zout
- Peper
Geen ingrediënt, wel benodigd:
- Ovenplaat, om de pompoenen op te zetten
- Bakpapiertje, zodat ze niet blijven plakken
- 2 koekenpannen (of andere pannen waar je in kan bakken)
- Spatel of Pollepel
- Mes, om alles in stukjes te snijden
- Snijplankje, spreekt voor zich
- Stevige lepel, om de pompoen mee uit te lepelen (minder stevige lepel werkt ook, maar resulteert wel in een kromme lepel achteraf)
- Een oven... pompoen uit de oven zonder oven wordt tenslotte lastig.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Hol de pompoen uit. Snij met het mes mes de bovenkantjes van de pompoen af, zover totdat je de zaadjes net ziet. Pak de lepel, lepel de zaadjes eruit en schaap de binnenkant schoon. Als je nou een hele vlezige pompoen hebt, hol de pompoen uit tot ongeveer 1 cm van de rand. De restjes die je eruit haalt kan je straks gewoon bij je vulling doen.
3. Zet ze op de bakplaat.
4. Als je wat extra vruchtvlees hebt, snij dat in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
5. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
6. Snij de knoflook fijn.
7. Verhit 3 eetlepels olie in een pan (tipje voor straks: pak hiervoor de grootste pan)
8. Fruit de knoflook 1 minuut (niet bruin laten worden)
9. Doe de aardappel- en (als je die hebt) pompoenblokjes erbij en bak dit 8 minuten op middelhoog vuur
10. Beetje zout en peper erbij
11. Regelmatig omscheppen
12. Snij ondertussen de paddestoelen in stukken
13. Snij de kalkoen in blokjes of reepjes
14. Verhit de overgebleven olie in de andere pan
15. Bak de kalkoen in 2 minuten op hoog vuur
16. Beetje zout en peper erbij
17. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2 minuten mee
18. Schep het kalkoenmengel door het groentemengsel
19. Voeg de mais toe
20. Voeg de helft van de kaas, de creme fraiche en het groentebouillontablet toe en schep dit voorzichtig door de vulling
21. Verdeel de vulling over de pompoenen.
22. Strooi de rest van de kaas over de pompoenen.
23. Bak ze in ongeveer 50 minuten gaar (als je in je pompoen prikt moet dat makkelijk gaan. Als t snot is, heb je hem te lang laten staan)
24. Snij door de helft en verdeel over een paar borden
25. KLAAR!!
-----
0 reacties:
Een reactie posten