Rabarbermoes

Een paar weken terug nam Peter een enorme bos rabarber mee van vrienden met een moestuin. Ik ben een grote liefhebber van rabarbermoes, dus dit was meteen de perfecte gelegenheid om dit eens zelf te maken. Dat ging goed, dus toen deze week weer een kilo mee naar huis kwam, kon ik meteen dit recept weer toepassen.

Dit is een suikervrije versie. Als je gewoon suiker gebruikt kan je de rijststroop vervangen door 100 gram suiker.



Ingrediënten (ong. 750 ml):
  • 1 kilo rabarber
  • 150 ml rijststoop
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 1 vanillestokje
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Grote pan
  • Lepel om mee te roeren
  • Scherp mes
  • Snijplank
Bereidingswijze:

1. Maak de rabarber schoon. Dit kan door hem te schillen, maar het is makkelijker om het uiteinde in te snijden met het mes en dan kan je de harde, vezelige buitenkant er zo af trekken. Even online zoeken op "Rabarber schoonmaken".

2. Snij de rabarber in stukken van ongeveer een centimeter en doe deze in de pan.

3. Doe het sinaasappelsap in de pan.

4. Voeg de rijststroop toe.

5. Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit.

6. Doe de zaadjes en het stokje in de pan.

7. Laat de rabarber op een laag vuur sudderen. Na ongeveer 20 minuten valt hij uit elkaar, dan is hij goed. Wil je grotere stukken, probeer dan zo min mogelijk te roeren.

8. Vis het vanillestokje eruit.

9. Af laten koelen en opeten!

KLAAR!


0 reacties: