Frambozentaart

Dit taartje werd geserveerd op de verjaardag van een mijn vriendinnen en ik was er direct verliefd op. Gelukkig vond ze het geen probleem haar bron te delen (en haar tip om extra frambozen toe te voegen), dus gisteren heb ik heerlijk kunnen genieten van dit zoete gebakje.


Ingrediënten (12 kleine puntjes of 8 grote):
  • 50 gram bloem
  • 80 gram amandelmeel (kan je geen amandelmeel vinden? 80 gram amandelen heel licht roosteren en vervolgens in een blender tot heel fijn poeder malen)
  • 140 gram poedersuiker
  • 90 roomboter
  • 3 eiwitten
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 gram frambozen
Geen ingrediënt, wel benodigd:
  • Springvorn, ongeveer 20 cm
  • Mixer
  • Wat extra boter en bloem voor het invetten van de springvorm
Bereidingswijze:

0. Verwarm de oven voor op 160 graden.

1. Smelt de boter.

2. Mix de eiwitten licht. Het hoeven geen pieken te worden.

3. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng alles goed.

4. Vet de springvorm in (en nee, dit kan je echt niet overslaan!). Ik vind de ouderwetse manier nog steeds het best werken: Dun laagje boter en dan bedekken met bloem.

5. Beslag in de springvorm en dan 35-40 minuten de oven in.

6. Af laten koelen, in mooie puntjes snijden en...

KLAAR!


-----
Origineel recept: https://cynthiabakt.wordpress.com/2014/04/06/frambozentaart/

0 reacties: